Miljö & hållbarhet

OM OSS

Wallderinska – Everything Else But Standard

Wallderinska är ett svenskt klädföretag som skapar små och exklusiva kollektioner med tidlöst designade produkter som aldrig går ur tiden. Här suddas gränsen mellan sport och mode ut! Många av kollektionerna kan bäras likväl till vardags eller till träningen. Alltid med hög kvalité, passform och lyxig design som fokus. Wallderinska får kvinnor att känna sig fina, stolta över sig själva och sin kropp. Därigenom ökar motivationen till träning och välmående.

VISION

Med våra produkter vill vi få kvinnor att känna sig fina, starka och framför allt stolta över sig själva och sin kropp. Kläderna skall motivera och stärka kvinnor att tro på sig själva, våga vara sig själv och ta plats och följa sina drömmar, oavsett vilka de är. Allt är möjligt att åstadkomma, man måste bara börja och hålla fast vid sin dröm. You can do it

Wallderinska ska alltid arbeta mot förbättring och effektivisering. Allt för att bidra till minskat avtryck på vår miljö och planet. Våra produkter skall bära hög kvalité för att bidra till ett mer hållbart mode med mindre konsumtion och bättre hälsa.

MILJÖ

Sedan lanseringen i slutet av 2012 har Wallderinska arbetat mot klara mål om att ta fram hållbara produkter av hög kvalité som inte blir ett ”slit och släng” mode. Alltid med ambitionen att utvecklas och förbättras. Under våra verksamma år har vi samlat på oss otroligt mycket kunskap och ovärderliga erfarenheter. Under 2021 har vi påbörjat vårt arbete och utveckling med att även se över materialvalen och i mån vi kan använda återvunnet material i våra produkter.

Vi uppmanar våra kunder att alltid kontakta vår kundservice vid osäkerhet och ta hjälp med storleksval för att minimera risken för byte av produkter och därigenom minska utsläpp.

Vi har valt att inte släppa säsongsbaserade kollektioner, utan arbetar med en mer klassik och tidlös design som håller i många år, utan att gå ur tiden. Våra material tillverkas oftast under samma tak som själva produktionen av plaggen. Även förpackningsmaterial och taggar till kläderna är producerade lokalt.

Som företag har vi ett ansvar att göra vad vi kan för att skydda vår planet och de människorna som bor på den. På Wallderinska har vi höga standarder för att endast arbeta med leverantörer som överensstämmer med våra värderingar. Det är så viktigt för oss att våra produkter tillverkas på etiska och miljövänliga sätt samt att vi har kontroll över hela leveranskedjan.

Vår förpackningsstandard tar vid redan när våra produkter skickas från fabriken. Vi optimerar alltid utrymmet så att kartonger är fullt packade och använder så lite material som möjligt.

Våra ziplockpåsar som våra produkter är förpackade i är designade för att kunna återanvändas. De är otroligt praktiska för att organisera och skydda kläder när du t.ex. reser, blöta badkläder från stranden, eller som förvaring/sortering av småsaker som du har i hemmet. Eller varför inte till dina svettiga träningskläder efter träningspasset.

Vår grundläggande princip är att alltid arbeta mot de mest miljövänliga alternativen.

Det är en resa vi måste göra tillsammans med våra anställda, våra leverantörer och samarbetspartners och även med våra kunder. Vi vill bidra till att öka medvetenheten och inspirera alla till en mer hållbar produktion/konsumtion och på det stora hela, en mer hållbar livsstil

Våra huvudleverantörer har en hög standard i allmänhet och har dokumenterat rapporter om BSCI (Business Social Compliance Initiative) och SGS (Société Générale de Surveillance) från externa revisioner. Vi strävar efter att bygga nära och långvariga relationer med dubbelsidig kommunikation och ömsesidig respekt.